เงินปากผี

เงินปากผี เป็นเงินที่ใส่ไว้ในปากของศพ คือการให้ทรัพย์สินแก่ผู้ตายเพื่อนำไปสู่โลกหลังความตายตามไสยศาสตร์โบราณซึ่งเป็นพิธีกรรมที่มักจะดำเนินการในครอบครัวของความเป็นอยู่ที่ดีเมื่อสมาชิกในครอบครัวหรือญาติตายจะต้องจัดพิธีกรรมสำหรับคนตายรวมถึงการวาง เงินในปากของผู้ตายก่อนที่จะนำศพเข้าไปในโลงศพในสมัยก่อนนิยมใช้เป็น ” เงินพดด้วง ”

ต่อมาเปลี่ยนเป็นเหรียญบาท เหรียญสลุงนั้นล้าสมัยไปตามยุคสมัย พวกเขาถูกห่อด้วยผ้าขาวและมัดด้วยเชือกยาวแล้วโยนทิ้งไป ปล่อยลงในปากของศพเชือกที่ห้อยออกมาจากปากหรือถ้าไม่ผูกเชือกจะพันมันใหญ่พอที่จะป้องกันไม่ให้มันเลื่อนเข้าไปในคอเพราะเมื่อศพถูกเผามันสามารถนำออกมาเป็นของที่ระลึกได้ หรือเครื่องรางตามความเชื่อโบราณ

เนื่องจากเป็นวัตถุที่มาจากศพและผ่านพิธีกรรมแห่งความตายเงินที่มอบให้เป็นหนึ่งในเครื่องรางของขลังที่คนโบราณมักจะมองหา โดยเฉพาะผู้ที่มีไสยศาสตร์ไสยศาสตร์เพื่อที่จะนำเงินมาทำพิธีอาถรรพ์ให้เป็นเครื่องรางของขลัง

ต้องมีพิธีกรรมที่เหมาะสมหากทำผิดขั้นตอนหรือทำอย่างสุ่มสี่สุ่มห้าก็อาจถึงแก่ชีวิตได้ ดังนั้นคนที่คิดว่าจะสามารถเป็นเจ้าของเหรียญเงินควรมีการฝึกเวทมนต์ดำ เพื่อปกป้องตนเองจากเจ้าของเหรียญที่แท้จริงซึ่งเป็นจิตวิญญาณของผู้เสียชีวิตที่สามารถคืนเหรียญได้ตลอดเวลา

เงินปากผี

เงินปากผี

Money in the mouth of the dead body. Is to give property to the deceased to lead the world after death according to ancient superstition, which is a ritual that is usually performed in a family of well-being.When family members or relatives die, they must hold rituals for the dead together. To lay Money in the mouth of the deceased before taking the body into the coffin. In the olden days it was popularly used as “money repellent”.

Later changed to baht Unclean coins are obsolete according to the era They were wrapped in white cloth and tied with a long rope and then thrown away. Released into the mouth of the corpse, the rope hanging from the mouth or, if not tied, the rope will wrap it big enough to prevent it from sliding into the neck, because when the corpse is burned, it can be taken out as a souvenir Or amulets according to ancient beliefs

Because it is an object from the body and passed the ritual of death, the money given is one of the talismans that ancient people are always looking for. Especially those who have superstition and black magic in order to bring money to perform a magical ceremony as a talisman.

Rituals must be appropriate. If doing wrong steps or doing blindly, it may be fatal. Therefore, people who think that being able to own silver coins should have practiced black magic. To protect yourself from the true coin owner, the spirit of the deceased, who can return the coins at any time.

สามารถติดตามเรื่องราวเพิ่มเติม ได้ที่นี่

ขอบคุณแหล่งที่มาและสาระจาก : Google

ใส่ความเห็น